Mihin tämäkin viikonloppu taas katosi? Viikot menee tällä hetkellä niin nopeasti ettei niitä huomaakkaan ja viikonloput tavalliseen tapaansa ovat vain vilahdus. Onneksi huomenna on etäpäivä koulusta. Tai mikä onneksi ja onneksi sekään on, tykkään kumminkin koulussa olla yli kaiken. Mutta kai se pointti on että on kiva kun viikonloppu vähän vielä jatkuu. Eikä huomenna tumput suorina olla. Koulukaverini tulee tänne meille ja laitan hänen kynnet plus teemme parityötämme, jonka saimme perjantaina aiheena kuvitteelliset yhtiön johtajan 50 v. juhlat. Tämä viikko onkin tosiaan mennyt lähinnä kakkutilausten valmisteluun. Tänään toinen kakuista valmistui ja se käytiin noutamassa 6 vuotiaalle Luca poijalle. Turtleshan siihen kakkuun tuli ja lähdin netistä etsimää jotain sopivan näköistä kasvomallia minkä voisin piirtää ja kaavat leikata sitten piirroksesta.

IMG_20131117_085500-normal.jpg

IMG_20131116_121739-normal.jpg

Lopputuloksesta tuli sitten tuollainen. Itse tykkään että saan varsin onnistuneita näistä sokerimassakuvista. Tämä on toinen minkä olen tehnyt ja vajaa vuosi sitten tein ensimmäisen. Silloin tein kaverin tilaamaan kakkuun hoitsu Betty Poobin kasvot... Juuri tässä mielessäni mietiskelen että jossain vaiheessa voisin raottaa teille lukijoille noita aikaisempia leipomuksiani. Myöskin mietin että varmasti saisin kirjoitettua blogia ihan pelkästään leivonnasta, mutta en koe että olisin siihen vielä valmis moneen vuoteen. Pidän itseäni vielä niin aloittelijana joka kokeilee ja vaan onnistuu, ymmärtämättä miksi onnistuu. Lähti teksti sivuraiteille, siis palataampa kakkuun. Kakusta piti tulla ihan tavallisen kokoinen, normi 20-24 cm kakku. Toisin kävi. 

IMG_20131117_053507-normal.jpg

Alempi ja isompi kakkupohja on se minkä piti olla koko kakku, mutta jostain syystä se ei sitten kunnolla kohonnut. Totesin että se jää liian pieneksi, päätin että teen sitten toisen kerroksen ja teen siitä pienemmän. Näin sain kivan kerroskakun loihdittua samalla vaivalla. Alemmasta kakkupohjasta tein suklaan ja ylemmästä vaaleankakkupohjan, johon lisäsin appelsiiniaromia. Täytteeksi laitoin suklaavaahdon ja aprikoosihillon. Tälle viikonlopulle perhe halusi tavallisempaa, joten ajattelin että kermakakku se sitten on. Kermakakut vaan ei ole kovinkaan mun juttu. En väitä ettenkö osaisi tehdä niitä, ne eivät vaan ole kovin innostavia minun mielestä. Johtuuko heikosta tylla-valikoimastani vai siitä että se on niin perusperinteinen kermavaahto? En tiedä, mutta Luca sai silti näyttävän kakun :)

Julkistan taas tässä blogissa lisää meidän kodistamme ja vuorossa on keittiö. Nämäkin kuvat on pitänyt ottaa jo ajat sitten kun kerta remontti on jo valmistunut. Eipä niitä vaan ole saanut aikaiseksi otettua ja syykin voi olla että on aina vähän sotkua. Ei saa kertoa hänelle, mutta enne häntä ei ollut sotkua :D Ehkä moni muu asia paikkaa tätä puutetta ja kai se vaan pitää koittaa ymmärtää että miehet ei vaan oikeesti tajua. Joka tapauksessa tänään koti siivottiin oikein kunnolla puunaten ensi viikonloppua ajatellen, kun pidämme pienet illanistujaiset. Pikkujoulut jeee, terästettyä glögiä, pipareita ja seurapelejä ynnä muuta mukavaa.

IMG_20131117_053233-normal.jpg

IMG_20131117_053326-normal.jpg

IMG_20131117_052902-normal.jpg

IMG_20131117_052757-normal.jpg

Monesti olen miettinyt pitäisikö lähteä opiskelemaan sisustussuunnittelijaksi, kun minulla on tuhoton määrä kaikkia ideoita erilaisista värimaailmoista ja tyyleistä, muttei tarpeeksi tilaa, eikä rahaa lähteä toteuttamaan ne kaikki. Tänään kävimme mieheni kanssa sunnuntaipäivän kunniaksi kirppiksellä, josta eksyimme keskustaan Aschanille kahville ja Ajnoon ( http://www.ajno.fi/ ) ihastelemaan kaikkia sisustusihanuuksia. Tuosta kaupasta löytyy myös se minun mukini tai vaikka esiliina sillä samalla tekstillä. Tuossa näyteikkunaostosten aikana kehittyi minulle ajatus ruuasta, jota mieheni ohjasi sitten omaan suuntaansa ja kaupan kautta kotiin valmistamaan tätä. Lidlistä tällä viikolla haimme kunnon kokoisen palasen ilmakuivattua kinkkua ja varmaan pitää vielä toinen hakea niin kauan kuin sitä on. Lautaselle sitten päätyi täytetty patonki, josta löytyi toscana-tuorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, rucolaa, mozzarellaa ja kurkkua om nom nom. Mieheni mukaan orgasmileipä <3 Näihin tunnelmiin ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille! PS. Tällä kertaa tuntuu kuin pilkut ei meinaisi löytää paikkaansa ja jotkut kirjaimet ovat väärässä paikkaa aivan käsittämättömästä syystä. 

IMG_20131117_053106-normal.jpg