Käyn tällä hetkellä sihteerin ammattiin valmistavaa osaa joka kestää 7 kuukautta. 4 kuukautta ollaan koulun penkillä, 3 kuukautta työharjoittelussa ja hyvällä lykyllä saa työharjoittelupaikasta oppisopimuspaikan, jolloin voi suorittaa sihteerin opinnot loppuun. Edellisestä kurssiryhmästä melkein kaikki olivat päässeet oppisopimukselle harjoittelupaikkaansa. Joten peukut pystyyn että tuleva työharjoittelupaikkani ( Josta ei ole vielä tietoakaan ) haluaa minut sinne töihin.

Eilen ja tänään meillä oli koulussa valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Järkkäriin tutustuminen ja valokuvaus tapahtui eilen ja kuvankäsittely tänään. Järkkäri on ihan käsittämättömän painava... Ainakin tämä mitä pääsin käsittelemään. En tajua kuka sillä jaksaa kuvata kauan ilman jalustaa. Sitten ei oikein tahtonut mennä perille kaikki AV, TV, ISO-toiminnot, nippelit ja nappelit. Pitäisi vaan hankkia itselle sellainen, että pääsisi kokeilemaan kaikki kantapään kautta, koska niin ne asiat viimeistään menee perille. Tänään sitten oli sitä kuvankäsittelyä. Tykkään siitä... Ainakin niillä ohjelmilla mitä itse käytän. Mutta tänään oli vuorossa GIMP, koska koulun luokat oli asennettu uudestaan ja Photoshop hävinnyt sieltä. Itselläni on kerran ihan hetken verran ollut GIMP asennettuna omalle, mutta hyvin nopeaan sen poistin koska en jaksanut tutustua siihen ja koin sen hankalaksi. Tämän päivän jälkeen mielipiteeni ei ole muuttunut, hermot meni. Sekin sovellus voisi olla todella hyvä, jos siinä olisi käytetty edes vähän logiikkaa ja yksinkertaistettu asioita. Jo pelkästään se että kun olet rajannut kuvasta haluamasi alueen ja yrität "irtauttaa" sen. Valintapainikkeen etsiminen vie aikaa ja on todella ihmeelisessä paikassa kun löydät sen. Tämä riittäköön esimerkiksi miksi en pidä GIMPistä. Sain kumminkin yhden hyvän kuvan tulokseksi näiltä kahdelta päivältä.

KOULU-normal.jpg

Kotiin päästyäni olin viimein saanut päätettyä mitä teen tänään, kun mielessä oli pyörinyt soufflét ja macaroonsit. En sitten päätynyt edellä mainittuihin, koska ovat niin työläät ja en kokenut että tänään jaksaisin panostaa enempää keskittymiseen. Siispä päädyin tekemään salsaan ja kuppikakkuja, joihin laitoin raparperia ja kuivattuja karpaloita.

IMG_20131023_060809-normal.jpg

Jännityksellä nyt odottelen että millaisia kuppikakuista tuli, kun hain vain suuntaviivoja ohjeesta. Salsasta tuli älyttömän hyvää taas kerran. Tarkoitus olisi ilta viettää jonkun 3D-leffan parissa mieheni kanssa ja nauttia vaan rauhallisesta illasta. 

IMG_20131023_060231-normal.jpg